Waar sta ik met mijn bedrijf na een half jaar


Wat gaat de tijd snel. Eind augustus 2016 schreef ik mijn bedrijf, Vandaag ga ik stralen, in bij de Kamer van Koophandel. Best spannend allemaal, want ondernemen zit nu niet direct in mijn bloed. Vooral het zichtbaar zijn voor je potentiële klanten is belangrijk. Dat is toch wel een dingetje voor mij. Waarom heb ik toch deze stap genomen?

Voor mij was het belangrijk dat ik iets ging doen met mijn talenten en kwaliteiten. Bovendien houd ik van afwisselend werk, zelfstandigheid en vrijheid in mijn agenda. Een mooie combinatie die goed uitkomt als ondernemer.

Ik kan mijn stap het beste vergelijken met het gevoel, dat ik op een hoge duikplank stond als kind, om voor het eerst ervan af te duiken. Ik wist dat ik kon zwemmen en dat ik kon duiken. Ik keek naar beneden en voelde de spanning in mijn buik. Twijfel…..zal ik wel of zal ik niet….. Nee…. Eerst maar eens er vanaf springen. Dat ging goed. Hup, weer de trap op met het voornemen om toch te gaan duiken. Tenen over de rand, armen naar voren en richten. Opperste concentratie en ja hoor, daar ging ik. Pfff…..mijn buik draaide. Voor dat ik het wist lag ik in het water. De duik was geslaagd, weliswaar een beetje pijnlijk, maar niet zo erg dat ik niet opnieuw durfde. De strijdlust om het te kunnen won het van mijn angst. Hoe vaker ik van de hoge duikplan ging, hoe beter de duik werd. Zonder nadenken werd het gewoon doen. Een gevoel van overwinning op mezelf maakte mij meester.

Na een half jaar kan ik zeggen, dat ik mijn bedrijf leuk aan het draaien heb. Volgens verwachting. Ondertussen heb ik wel een koerswijziging gedaan en ben mij alleen gaan richten op gespecialiseerde begeleiding van kinderen en volwassenen met ASS/AD(H)D en/of een lichte verstandelijke beperking. Een goede koerswijziging voor mij. Op dit moment heb ik 6 trajecten in beheer. De kinderen/jongeren die ik begeleid zitten in de leeftijdscategorie 15 tot en met 18 jaar. Een leuke leeftijd om te begeleiden.

Het komende half jaar ga ik naast mijn vaste trajecten tijdelijk een spelgroep begeleiden in de leeftijd van 12-17 jaar en 17+. Hier heb ik veel zin in. Daarnaast  ben ik momenteel mijn kennis en vaardigheden aan het uitbreiden bij Emiel van Doorn voor de zelfinstructiemethoden Meichenbaum. In december 2017 staat er een training in de planning voor Ik leer Leren bij Tea Adema. Zoals jullie kunnen lezen gaat het goed en ben ik druk bezig mijn expertise uit te breiden.

Liefs Janna

 

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *