Waar kom jij je bed voor uit?


Ondertussen zitten we al weer in de herfstperiode en de klok staat op wintertijd.  In de vroege ochtend is het gelukkig een beetje lichter daardoor geworden, maar ’s avonds is het vroeger donker.  Zelf ben ik niet zo van het genieten van de donkere dagen voor Kerst. Ik ben een typisch mens van de lente en de zomer. In de lente en de zomer bruis ik altijd van de energie. Dit komt grotendeels door het licht, maar ook omdat ik langer in beweging ben. Dat klinkt raar. Langer in beweging zijn en toch energieker zijn.

Maar goed, de tijd kunnen we niet tegenhouden. De tijd beweegt altijd, net als de seizoenen. In de winterperiode vind ik het lastig om ’s morgens mijn bed uit te komen en ’s avonds ben ik sneller moe. Zodra het donker wordt gaan mijn ogen al zakken. Dat is mijn biologische klok. Ik reageer enorm op licht en donker. Hoe zit dat bij jou?

In de winter lukt het mij toch om op tijd mijn bed uit te komen? Waar sta ik nu voor op? Belangrijk voor mij is de zorg voor mijn kinderen. Dit is een hele hoge waarde, zo hoog dat deze boven aan staat. Ten tweede kom ik mijn bed uit voor mijn werk. Werk is inkomen en inkomen is leven. Het maakt wel uit of ik werk doe waar ik achter sta.

Stel dat ik nu geen kinderen meer in huis zou hebben en ook geen werk. Waar zou ik dan mijn bed voor uit komen? Goede vraag! Waar word ik blij van, zodat ik elke morgen fris en fruitig weer op sta. Deze vraag stel ik mij zelf regelmatig. Hierdoor weet ik beter welke keuzes ik voor mezelf moet maken. Waar zeg ik “ja” tegen en waar zeg ik “nee” tegen.  Zeg ik “ja” tegen mezelf? Of zeg ik “ja” om een ander te plezieren?

Heb jij jezelf al eens de vraag gesteld waar jij je bed voor uit komt? Ik ben benieuwd wat jou drijfveer is? Je kunt een reactie achter laten onder mijn bericht. Wil je vaker mijn blog lezen? Vergeet dan niet om mijn Facebookpagina te liken:  https://www.facebook.com/coachbedrijfvandaaggaikstralen

sleep-1209288_960_720

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *