Wat ik mis als ik in het buitenland ben!


Als ik op vakantie ben dan zorg ik er altijd voor dat ik een voorraad hagelslag en kaas mee heb en het liefst ook nog mijn eigen aardappelen. Herkenbaar?

Dit jaar was ik op vakantie in Amerika en mocht dus geen voedsel meenemen. De supermarkten in Amerika zijn goed gevuld, geen probleem zou je zeggen. Er is van alles te koop, behalve hagelslag (of ik heb niet goed gezocht). Geen nood zou je zeggen en dat klopt. Er zijn genoeg potten met chocoladepasta daar te koop. Opgelost toch mijn probleem?

Nou nee….. Het lukt wel hoor om 3 weken zonder broodje hagelslag te zijn, maar toch….. “s Morgens eet ik liever uit gewoonte mijn broodje hagelslag. Of dit nu wél of niet gezond is, maakt mij niet zoveel uit. Het broodje hagelslag zorgt ervoor dat ik mij ergens thuis voel. Het eten van een broodje hagelslag is opgenomen in mijn rituelen en daar kun je soms slecht vanaf. Ik heb het natuurlijk prima overleefd deze 3 weken en zou zo terug gaan naar Amerika. Totaal geen last van heimwee…… De vraag die ik mezelf stel is: “hoe zou het met mij zijn als ik daar een jaar zou verblijven?” “Zou ik hunkeren naar Nederlandse kaas en hagelslag?” Wat denk jij?img_1018

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *