3 tips om meer tijd voor jezelf vrij te maken


Elke week hoor ik verhalen om mij heen van vrouwen die het lastig vinden om tijd voor zichzelf te vinden, maar daar wel naar hunkeren. Wat mij in deze gesprekken opvalt is dat ze veel van zichzelf moeten . Werk, huishouding, kinderen, boodschappen doen, op bezoek bij ouders en vrienden, feestje hier, feestje daar etc.….. Dit staat allemaal bovenaan op het prioriteitenlijstje. Hoe creëer je nu meer tijd voor jezelf en hoe doe je dat?

Tip 1: Stel jezelf eens bovenaan op het prioriteitenlijstje. Plan een afspraak met jezelf in je agenda en blok de tijd. Bijvoorbeeld: Elke woensdag ga ik wandelen van 13.00-14.00 uur. Of, elke ochtend doe ik 50 buikspieroefeningen als ik uit bed gestapt ben. Of, elke dag zaterdag lees ik een leuk boek tussen 19.00-20.00 uur. Komt er toch iets tussen? Plan dan direct een andere afspraak in je agenda.

Tip 2: Sta een half uur vroeger op. Dit klinkt niet aantrekkelijk, maar geeft wel meer rust en voldoening op de lange termijn. Noem het me- time. In je me-time doe je iets wat je graag doet of rust geeft. Bijvoorbeeld: krant lezen, boek lezen, korte wandeling, lenigheidsoefeningen doen, meditatie……

Tip 3: Zeg eens wat vaker “nee”. Ben je iemand die altijd snel “ja” zegt? Vraag voortaan bedenktijd aan de ander. Weeg af of je “ja” een bewuste keuze is en het goed voelt. Vraag jezelf af wat kost “ja” zeggen mij en wat levert het mij op? Voelt “ja zeggen” niet fijn? Geef dan duidelijkheid aan de ander en zeg “nee”.3 tips om meer tijd voor jezelf vrij te maken

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *